ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Αλλάζουν όλα στη σύμβαση του Δημοσίου με την Eldorado Gold




Αναβάλλονται επ’ αόριστον το εργοστάσιο παραγωγής χρυσού και η μονάδα θειικού οξέος στον Μαντέμ Λάκκο - Μεγαλύτερες εξασφαλίσεις για το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και επαφές με επενδυτές για είσοδο στρατηγικού επενδυτή

Με σημαντικές αλλαγές που τροποποιούν ριζικά την αρχική σύμβαση του έργου αναμένεται να οριστικοποιηθεί η επένδυση των Καναδών στη Χαλκιδική, η οποία μαζί με το project του Ελληνικού είχε τη δημόσια στήριξη του πρωθυπουργού πριν από ενάμιση χρόνο, αποτελώντας από τα πιο εμβληματικά σχέδια που κινδύνευσαν να ναυαγήσουν στην επενδυτική ξέρα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επανεκκίνηση όμως του έργου προσέκρουσε στην αλλαγή της σύμβασης, την οποία ζήτησε το φθινόπωρο του 2019 η Eldorado Gold από την ελληνική κυβέρνηση, με την επίκληση αδυναμίας στην υλοποίηση ενός τόσο μεγάλου και δαπανηρού επενδυτικού σχεδίου, για το οποίο μάλιστα από τότε είχε δηλώσει σε κυβερνητικούς παράγοντες ότι βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδότησης.

Τα ρίσκα της επένδυσης, οι τεράστιες καθυστερήσεις των προηγουμένων ετών και τα προβλήματα στην αδειοδότηση του έργου, σε συνδυασμό με την έλευση μιας φιλικής στις επενδύσεις κυβέρνησης, έφεραν την αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης που υπογράφτηκε το 2004. Ωστόσο, οι όροι της νέας συμφωνίας αποδείχτηκαν πολύ πιο σύνθετοι για να υπερπηδηθούν τα εμπόδια γρήγορα και χρειάστηκε να μεσολαβήσει μια περίοδος 15 μηνών προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές, να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να φτάσουμε σε ένα επιθυμητό σημείο και για τις δύο πλευρές. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την επένδυση να παίρνει τον δρόμο της, ολοκληρώνοντας το επόμενο διάστημα έναν μαραθώνιο διαπραγματεύσεων.

Ηδη για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες συναντήθηκε με στελέχη των Καναδών προκειμένου να οριστικοποιηθούν σημεία που παραμένουν ανοιχτά και να εξομαλυνθούν καθυστερήσεις για να μπορέσει το έργο να προχωρήσει.

Αλλωστε η ολοκλήρωση της συμφωνίας και η υπογραφή της σύμβασης θα δώσουν το θετικό σινιάλο στην αγορά για την προσέλκυση χρηματοδότησης, είτε από επενδυτικές εταιρείες και traders, είτε από εταιρείες μεταλλουργίας που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής.

Σε αυτή τη συμφωνία Δημόσιο και επενδυτής ξεκινούν από έναν κοινό στόχο, που είναι η συνέχιση του έργου, αλλά με σοβαρές διασφαλίσεις που είναι διαφορετικές για την κάθε πλευρά. Για τους μεν Καναδούς στόχος είναι η νέα συμφωνία να είναι νομικά δεμένη παρέχοντας όλες τις εξασφαλίσεις και τις εγγυήσεις που θα δίνουν την ασφάλεια και τη σιγουριά στην υλοποίηση της επένδυσης έναντι κινδύνων που θα εμποδίσουν την ομαλότητα στις αδειοδοτήσεις και την πορεία του έργου. Για το δε Δημόσιο στόχος είναι η επένδυση να έχει το λιγότερο δυνατό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να φέρει περισσότερες θέσεις απασχόλησης και σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. Ας δούμε, όμως, πώς επιτυγχάνεται το τρίπτυχο αυτό.

Νέα μελέτη εντός διετίας για το εργοστάσιο μεταλλουργίας

Κατ’ αρχάς, αναθεωρείται ο σχεδιασμός για το εργοστάσιο μεταλλουργίας, το οποίο δεν θα εγκατασταθεί στην περιοχή Μαντέμ Λάκκος, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, ενώ αντίστοιχα προβλέπεται και η μη υλοποίηση της συμπληρωματικής μονάδας θειικού οξέος, μέσω της οποίας αφαιρείται το θειάφι από το μετάλλευμα.

Από τις εισηγήσεις των υπηρεσιών που έχουν διαβιβαστεί στην πολιτική ηγεσία δεν προσδιορίζεται αν το εργοστάσιο μεταλλουργίας καταργείται ή μεταφέρεται κάπου αλλού, μολονότι επισημαίνεται ότι είναι από τις προβλέψεις του επενδυτικού σχεδίου που περιορίζουν το αρνητικό αποτύπωμα στο περιβάλλον. Ωστόσο αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι στο νέο business plan προβλέπεται η υποβολή νέας μελέτης εντός μιας διετίας για την πυρομεταλλουργική μονάδα που θα επεξεργάζεται τα χρυσούχα συμπυκνώματα του μεταλλείου της Ολυμπιάδας, τα οποία σήμερα εξάγονται στη Κίνα με αυξημένο κόστος για την εταιρεία. Για τη μονάδα αυτή θα έχει δικαίωμα άρνησης ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αν, για παράδειγμα, εκτιμηθεί ότι προκαλεί δυσμενείς επιπτώσεις στο περιβάλλον ή συντρέχουν άλλοι λόγοι μη έγκρισής της.


Το εργοστάσιο μεταλλουργίας είχε σχεδιαστεί για να γίνεται η επεξεργασία χρυσού και να παράγει το τελικό προϊόν στα μεταλλεία της Χαλκιδικής (ράβδους χρυσού), το οποίο συγκέντρωσε τα προηγούμενα χρόνια την πιο έντονη κριτική σχετικά με την τεχνολογία που θα χρησιμοποιούσε (flash smelting). Η επίμαχη μονάδα έχει συνδεθεί και με την παραγωγή εγχώριας προστιθέμενης αξίας και μεγιστοποίησης των φορολογικών εσόδων για το κράτος.

Για τη μη υλοποίηση του έργου, οι Καναδοί επικαλούνται το ύψος της επένδυσης το οποίο αρχικά είχε προσδιοριστεί στα 240 εκατ. ευρώ, το 2014 επαναπροσδιορίστηκε στα 430 εκατ., ενώ μεταγενέστερα και μαζί με όλα τα συνοδά έργα (εργοστάσιο μεταλλουργίας, μονάδα θειικού οξέος, αναβάθμιση λιμένα κ.ά.) εκτινάχθηκε στα 1,2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για μια επένδυση που αξιολογήθηκε με πολύ χαμηλό δείκτη απόδοσης κεφαλαίου (ΙRR) 4,2%, ο οποίος κρίθηκε μη ελκυστικός για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί.

Σήμερα το ύψος της επένδυσης για την υλοποίηση των έργων της Ελληνικός Χρυσός υπολογίζεται σε 1,9 δισ. ευρώ για τα επόμενα 25 χρόνια. Από αυτά επενδύσεις της τάξης των 680 εκατ. ευρώ αφορούν το έργο στις Σκουριές (εργοστάσιο εμπλουτισμού, χώρος απόθεσης τελμάτων, υπόγεια έργα κ.ά.), στο οποίο η εταιρεία υποστηρίζει ότι έχει ήδη επενδύσει 500 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για δαπάνες που απαιτούνται για να τελειώσουν όλα τα έργα υποδομής στην περιοχή και έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια. Αναγκαία συνθήκη είναι η υπογραφή της νέας σύμβασης και ο φάκελος τροποποίησης των περιβαλλοντικών όρων ώστε να προχωρήσει και η χρηματοδότηση του πρότζεκτ για την οποία εξετάζονται διάφορα σενάρια. Μεταξύ αυτών, η είσοδος στρατηγικού επενδυτή με την παραχώρηση μειοψηφικού ποσοστού της εταιρείας, η χρηματοδότηση από τις τράπεζες, η αύξηση κεφαλαίου κ.ά.

Το δεύτερο στοιχείο του νέου επιχειρησιακού σχεδίου αφορά τον περιορισμό των περιβαλλοντικών οχλήσεων οι οποίες έγιναν σημαία των σφοδρών αντιδράσεων που συνάντησε το έργο στο παρελθόν. Με βάση τις προβλέψεις, πρόκειται να εφαρμοστεί τεχνική αφύγρανση των τελμάτων στις Σκουριές, με στόχο το υλικό της απόθεσης (ξηρά απόθεση) να είναι σε βάρος μικρότερο από 20%. Επίσης προβλέπεται γενικευμένη εφαρμογή της λιθογόμωσης (γέμισμα των κενών που δημιουργούνται στα μεταλλεία από την εξόρυξη) με υλικό που αποτελείται από μείγμα πάστας που προέρχεται από την αφύγρανση των τελμάτων σε όλα τα υπόγεια μεταλλεία, όπως και ορθολογικότερη επεξεργασία των υδάτων στις Σκουριές.

Με τον νέο σχεδιασμό τα απόβλητα εμπλουτισμού στις Σκουριές θα υπόκεινται σε ενατικότερη αφύγρανση σε ειδική μονάδα και θα αποτίθενται αντί σε δύο χώρους μόνο σε έναν, στον Καρατζά Λάκκο, και σε έκταση 944 στρεμμάτων. Ετσι αποδεσμεύεται από τον σχεδιασμό η λεκάνη του Λοτσάνικου και περιορίζεται αισθητά η κατάληψη φυσικών πόρων. Υπολογίζεται ότι μεγάλο κομμάτι δάσους άνω των 300 στρεμμάτων παραμένει ελεύθερο.

Στον τομέα των αντισταθμιστικών, το Δημόσιο φαίνεται να έχει εξασφαλίσει στη νέα συμφωνία επενδύσεις ύψους 80 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και έργων υποδομής στην τοπική κοινωνία. Επιπλέον, έχει προβλεφθεί η αύξηση των θέσεων εργασίας σε 3.000 στην πλήρη ανάπτυξη του έργου.

_________________________________________________________________________

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – Ε.ΣΥ.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6199/ 04-09-2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

6.0 ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

6.1. Θα δημιουργηθούν ειδικές υποδομές όπου οι ερευνητές θα μπορούν να υλοποιούν με άνεση τις έρευνες/-πειράματα καινοτομικά. Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.
6.2. Θα δημιουργηθούν ειδικά σχολεία για παιδιά με υψηλά νοητικά επίπεδα ούτως ώστε να αναπτύξουν ορθά τις δυνατότητες τους.
6.3. Θα εγκατασταθούν καινοτόμα προγράμματα και σοβαρά δίκτυα σε όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, έτσι ώστε με τα ειδικά προγράμματα να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι νέες καινοτομίες, δημιουργίες, τεχνολογίες και άλλες εξελίξιμες μορφές προϊόντων, έτσι ώστε τα παραγόμενα προϊόντα να διατίθενται αμέσως στο εμπόριο για περαιτέρω αμοιβαίο όφελος του εκπαιδευτικού προγράμματος, τους μαθητές που φοιτούν, τους καθηγητές που διδάσκουν και κατ’ επέκταση της Ελλάδος, των Ελλήνων και του Ελληνισμού γενικότερα, με τέτοιο τρόπο ώστε μέχρι το δέκα (10 %) τοις εκατό των δικαιωμάτων να επιστρέφει πίσω στο ίδρυμα/ σχολείο από όλες τις εμπορικές δραστηριότητες που θα προωθηθούν με τα νέα προϊόντα και τις τεχνολογίες και έτσι αυτά τα σχολεία/ ιδρύματα να δημιουργούν δικούς τους μηχανισμούς αυτοχρηματοδότησης για να λειτουργούν απρόσκοπτα.
6.4. Θα συσταθεί ειδική επιτροπή άμεσων αδειοδοτήσεων για επενδύσεις ειδικά σε καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να ωφεληθεί άμεσα όλη η κοινωνία.
ΣΕΛΙΔΑ 18 από 40

7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ – ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η βιομηχανία θα δομηθεί να παρέχει αυτάρκεια σε όλους τους τομείς. Αυτό θα επιτευχθεί λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις παγκόσμιες συνθήκες για πιθανές συνεργασίες, εκτέλεση σχεδίων και επενδύσεων στους πιο νευραλγικούς τομείς.
7.1. Η βιομηχανία θα δομηθεί πάνω στο πλαίσιο της τεχνολογίας αιχμής του σημερινού παγκόσμιου γίγνεσθαι με προοπτική την ανάπτυξη πρωτοπόρων και καινοτόμων τεχνολογιών οι οποίες ως ευρεσιτεχνίες βρίσκονται στα χέρια της Ελλήνων Πολιτείας καθώς επίσης θα κληθούν οι απανταχού Έλληνες πολίτες, επιστήμονες, εφευρέτες για να προσφέρουν τις γνώσεις τους και την ευφυΐα που έχουν κληρονομήσει από το γένος μας, στην Ελλήνων Πολιτεία.
7.2. Η βιομηχανία θα στηριχθεί στις πρώτες ύλες, που βρίσκονται στην Ελληνική γη.
7.3. Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξορυκτικό και μεταλλευτικό κλάδο για να υπάρξει υποδομή παραγωγής των πρώτων υλών, που είναι αναγκαία για την βιομηχανική δραστηριότητα. Θα δοθεί ιδιαίτερη βάση στην παραγωγή σπάνιων μετάλλων, σπάνιων γαιών που βρίσκονται στην Ελληνική γη καθώς και η εκμετάλλευση τους.
7.4. Ειδικές μονάδες για καλύτερους τρόπους μεγιστοποίησης της εκμετάλλευσης, ειδικά βελτιωτικά και προστατευτικά μέτρα για τους βιοτικούς, αβιοτικούς, ενεργειακούς ή/ και εν δυνάμει φυσικούς πόρους όπως αυτοί κατηγοριοποιούνται σε ανανεώσιμους και μη ανανεώσιμους: Ατμοσφαιρικός αέρας, νερό, έδαφος, φυσική χλωρίδα και πανίδα, ορυκτός πλούτος υπεδάφους, ηλιακή ακτινοβολία, φυσική ομορφιά κ.ο.κ.
7.5. Όλη η παραγωγή από τα μεταλλεία της Ελλάδος θα χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη στην ελληνική μεταποιητική βιομηχανία. Δεν θα εξάγονται πρωτογενής πρώτες ύλες παρά μόνο μεταποιημένα βιομηχανικά προϊόντα, που θα περιλαμβάνουν την υπεραξία της μεταποίησης. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα καθίσταται αυτάρκης και αυτοδύναμη στις βιομηχανικές πρώτες ύλες.
7.6. Για την ανταγωνιστικότητα των βιομηχανικών προϊόντων η προϋπόθεση που χρειάζεται, είναι να σταματήσει η υπερεκμετάλλευση των πόρων ενέργειας για λόγους κερδοσκοπικούς και η αναπροσαρμογή του κόστους της ενέργειας σε χαμηλότερες τιμές.
7.7. Για να υλοποιηθεί ένας τέτοιος σχεδιασμός χρειάζεται χρήση ενέργειας χαμηλότερου κόστους. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να ΣΕΛΙΔΑ 19 από 40
εφαρμόσει εναλλακτικές πράσινες τεχνολογίες, οι οποίες θα είναι υψηλών προδιαγραφών με πλήρη ασφάλεια και απόλυτο σεβασμό ως προς το περιβάλλον.
7.8. Μια από αυτές τις τεχνολογίες, που θα εφαρμοστούν, είναι παραγωγή υδρογόνου μέσω ηλεκτρολυτικής διαδικασίας με χρησιμοποιούμενη ενέργεια για ηλεκτρόλυση, την ηλιακή.
7.9. Όλες οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα χρησιμοποιηθούν θα έχουν σαν κατάληξη την χρήση ελεύθερης ενέργειας, που είναι η νομοτελειακή χρήση ενέργειας για τον πλανήτη μας.
Η Ελλήνων Πολιτεία θα καταστήσει το Ελληνικό κράτος πλήρως αυτοδύναμο βιομηχανικά και ενεργειακά θέτοντας το παγκόσμιο πρότυπο εφηρμοσμένης Τέχνης του Λόγου.

10.0 ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Σήμερα παρότι ο πολίτης πληρώνει τέλη κυκλοφορίας – διόδια, έχει στη διάθεση του άθλιο και ανύπαρκτο οδικό δίκτυο, που δεν συντηρείται ούτε επιφανειακά, ούτε τα φρεάτια απορροής, με ανύπαρκτα πεζοδρόμια, χωρίς πρόσβαση για ανθρώπους με ειδικές ανάγκες, με σπάνιο νυχτερινό φωτισμό κλπ.
10.1. Καταρχήν είναι προγραμματισμένη η αναβάθμιση όλων των υπαρχόντων Εθνικών δικτύων.
10.2. Θα επενδυθούν όλα όσα χρειαστούν για την αναβάθμιση των ανωτέρων ειδικά μέσα στις πόλεις με άριστη ποιότητος άσφαλτο, αντιολισθητική, επίπεδη, χωρίς προεξοχές κτλ.
10.3. Θα αναβαθμιστούν τα πεζοδρόμια και όπου υπάρχει διέλευση πεζών.
10.4. Θα δημιουργηθούν ορθά δομημένοι χώροι στάθμευσης, υπογείως ή υπεργείως ούτως ώστε να διευκολύνεται η διακίνηση των αυτοκινήτων στις μεγαλουπόλεις.
10.5. Θα δημιουργηθούν χώροι – πνεύμονες πράσινου και θα αναπλαστούν οι υπάρχοντες, που θα φυλάσσονται με μόνιμο προσωπικό ασφαλείας, με στόχο την ευχαρίστηση και απόλαυση των πολιτών και για να αποφεύγεται η κατάληψή τους από περιθωριακές, εγκληματικές ομάδες κλπ.
10.6. Είναι στο πρόγραμμα της Ελλήνων Πολιτείας να δημιουργηθούν χιλιάδες χώροι όπου θα μπορούν οι πολίτες να καλύπτουν την αισθητική τους, να μπορούν να απολαμβάνουν τα τοπία και να εναρμονίζονται με το περιβάλλον.
10.7. Επίσης θα γίνει αναβάθμιση όλων των γεφυρών που υπάρχουν, γιατί η σημερινή κατάσταση του 2015 τείνει να εξομοιωθεί με την μεταπολεμική περίοδο.
10.8. Θα διορθωθούν οι φωτισμοί και θα δημιουργούν υποστηρικτικές υπηρεσίες στους δημόσιους χώρους ούτως ώστε να υπάρχει αισθητική, να εκφράζεται η τέχνη, να προσφέρουν άνεση και να αποφορτίζουν τις μεγαλουπόλεις από το θόρυβο, τη μόλυνση και τη μετακίνηση.
10.9. Η Ελλήνων Πολιτεία από τη στιγμή, που θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης, έχει πρόγραμμα να καταστήσει όλη την Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο Εθνικής ανάπτυξης.
10.10. Τα κονδύλια που θα δαπανηθούν για αυτό είναι δεδομένα και άφθονα. Θα κατασκευαστούν δύο παράλληλοι αυτοκινητόδρομοι με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας και τεχνολογίας, ΣΕΛΙΔΑ 22 από 40
που θα καλύπτουν το δυτικό και ανατολικό τμήμα της καθ’ όλο το μήκος της χώρας. Οι ανωτέρω θα διασυνδέονται μεταξύ τους ανά διαστήματα ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι ενδιάμεσες περιοχές. Ο ίδιος σχεδιασμός θα εφαρμοστεί και στην νησιωτική Ελλάδα.
10.11. Μέλημα της Πολιτείας είναι η πρόσβαση και στο πιο απομακρυσμένο χωριό με σύγχρονο αυτοκινητόδρομο. Αυτό θα δώσει την δυνατότητα της εκμετάλλευσης και χρησιμοποίησης για οίκηση και ανάπτυξη περιοχών που μέχρι σήμερα είναι απρόσβατες.
10.12. Θα γίνουν υποδομές ώστε ο πληθυσμός να κατανέμεται οικιστικά σε όλη την επιφάνεια σε οικιστικούς οργανωμένους χώρους για να μπορέσει ο άνθρωπος να ζήσει σε περιβάλλον που καλύπτει την ευαισθησία του.
10.13. Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι η δημιουργία πόλεων και κωμοπόλεων ώστε κάθε πολίτης να ζει στο φυσικό περιβάλλον και να είναι σε επαφή με αυτό για να μπορέσει ενεργειακά να καλύψει την αρμονία που χρειάζεται.
10.14. Οι οικιστικές περιοχές, που θα δημιουργηθούν, θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των πολιτών με υψηλών προδιαγραφών υποδομές πχ αποχετευτικό, ηλεκτρικό, υδρευτικό κλπ.
10.15. Οι οικίες είναι σχεδιασμένες με προσανατολισμό ώστε να δέχονται όλες τις ακτινοβολίες, που είναι απαραίτητες στον άνθρωπο, με τέτοιο τρόπο ώστε να εναρμονίζονται με το φυσικό περιβάλλον και να το σέβονται. Η κατασκευή τους θα είναι με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ενεργειακά αυτάρκης και θα κατασκευάζονται μόνο από φυσικά υλικά, της μητέρας γης. Όλες οι πόλεις και οι κωμοπόλεις θα εξυπηρετούνται σε όλη την έκταση τους με άμεση πρόσβαση από οικολογικούς συρμούς πόλεων.
10.16. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών έχουν σχεδιαστεί παράλληλα με τους αυτοκινητόδρομους να λειτουργούν αμαξοστοιχίες υψηλών ταχυτήτων και προδιαγραφών.
10.17. Κάθε κωμόπολη ή πόλη, ανάλογα στο μέρος που βρίσκεται, θα έχει τις ανάλογες υποδομές για την διασύνδεσή της με την υπόλοιπη χώρα.
10.18. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίδεται στην αεροπορική διασύνδεση, που θα καλύπτει όλες τις περιοχές της Ελλάδος, ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Όλα τα νησιά μας θα είναι συνδεδεμένα με ακτοπλοΐα μεταξύ τους και με την ηπειρωτική Ελλάδα. ΣΕΛΙΔΑ 23 από 40
10.19. Επίσης θα γίνεται χρήση υδροπλάνων όπου είναι αναγκαίο.
10.20. Το σχέδιο της Ελλήνων Πολιτείας είναι οι μεγαλουπόλεις να δώσουν την θέση τους προοδευτικά στις μικρές πόλεις, κωμοπόλεις, που θα κατασκευαστούν, ώστε οι πολίτες να απολαμβάνουν αυτά που παρέχει η φύση της χώρας μας.
10.21. Η Ελλήνων Πολιτεία μέσω των τιμών των ακινήτων (real estate) δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αποσυμφόρηση των μεγάλων πόλεων.
10.22. Πρόγραμμα της Ελλήνων Πολιτείας είναι η κατασκευή μιας πόλης εξ’ αρχής και εξ’ ολοκλήρου, που θα φιλοξενεί αποκλειστικά την διοίκηση, θα περιλαμβάνει όλα τα υπουργεία, τους οργανισμούς και τα ιδρύματα, τα οποία θα διοικούν την Ελλήνων Πολιτεία.
10.23. Η πόλης αυτή θα κατασκευαστεί σε μια περιοχή, που θα αναδεικνύει το κάλλος της Ελληνικής γης, θα έχει ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, που θα προσφέρουν άριστη εξυπηρέτηση για επίσημους προσκεκλημένους, καθώς και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις όλων των υποδομών, όπως αεροδρόμιο, πάρκα κλπ.
10.24. Σε αυτήν την πόλη η Ελλήνων Πολιτεία θα κατασκευάσει ανάλογη με τη χρήση του οικοδομικό συγκρότημα, που θα φροντίσει να γίνει η νέα έδρα του οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
10.25. Θα κληθούν όλα τα κράτη να στείλουν τους επίσημους πρεσβευτές τους, που έχουν στα Ηνωμένα Έθνη και να εγκατασταθούν στο οικοδομικό συγκρότημα εντελώς δωρεάν.
10.26. Η Ελλήνων Πολιτεία είναι έτοιμη να καλέσει όλα τα Έθνη – Κράτη να φιλοξενηθούν από αυτήν στην νέα έδρα των Ηνωμένων Εθνών που θα ιδρύσει.
10.27. Για να σταματήσει η υπέρογκη δαπάνη, που καλούνται σήμερα να πληρώσουν, στις σημερινές εγκαταστάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό θα γίνει ως δείγμα μεγαλοπρέπειας του Ελληνικού Έθνους προς ολόκληρο τον πλανήτη.

Ελλήνων Συνέλευσις Χαλανδρίου

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια